Vakkundig

Safetec is gecertificeerd en gespecialiseerd in keuringen van arbeidsmiddelen.

Snelle service

Wij zijn elke dag bereikbaar en vaak op korte termijn beschikbaar. Kleine klus? Daar is altijd plaats voor.

Goede adviezen

Sinds 2008 hebben wij de nodige kennis en ervaring om u te voorzien van goede adviezen over veilige arbeidsmiddelen.

Waarom keuren?

Het keuren van arbeidsmiddelen is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van uw bedrijf en uw werknemers. Volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit (sinds 15 januari 1997) is het ook verplicht uw arbeidsmiddelen te laten keuren. Safetec levert een officieel digitaal certificaat (PDF), zodat u bij controle kunt aantonen dat uw gereedschap voldoet aan de veiligheidsnormen. Regelmatige inspecties houden de veiligheid, kwaliteit en levensduur van de gereedschappen op orde.

Keuringen Safetec

Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij onze keuringen. Daarom hanteren wij verschillende NEN-normen, zodat uw gereedschap en andere arbeidsmiddelen voldoen aan de juiste standaarden. Onze eigen meetinstrumenten voldoen natuurlijk ook aan de juiste eisen. Deze worden periodiek gekalibreerd, zodat keuringen altijd nauwkeurige resultaten opleveren.

Bij Safetec kunt u terecht voor de volgende keuringen:

  • Elektrisch gereedschap (NEN 3140)
  • Trappen en ladders (NEN 2484)
  • (Rol)steigers (NEN 1004)
  • Valbeveiliging (NEN 360, 361, 365 etc.)
  • Hijsgereedschap (NEN 818 etc.)

Heeft u vragen over een specifiek arbeidsmiddel en of deze ook door ons gekeurd worden? Neem contact met ons op.

Hoewel het niet verplicht is, voeren we ook altijd een functietest uit bij 230V-apparaten. Hiermee stellen we vast dat het apparaat daadwerkelijk werkt tijdens het keuren.

Goedgekeurd

Het arbeidsmiddel heeft de keuring goed doorstaan. Het voldoet aan de juiste eisen. Safetec levert een officieel certificaat. Ook krijgt het arbeidsmiddel een sticker, waarop af te lezen is wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden.

Afgekeurd

Het arbeidsmiddel voldoet niet aan de juiste eisen. Safetec adviseert u over de meest logische handeling. Defecte apparaten kunnen wij repareren. In overleg wordt het apparaat vervangen of wordt geadviseerd om het op de goede manier af te voeren.

De tijd tussen twee keuringen is vaak 1 jaar, maar deze periode is ook afhankelijk van aantal factoren. Wat voor soort arbeidsmiddel is het? Wordt het intensief gebruikt, is de gebruiker deskundig en in wat voor omgeving wordt het gebruikt? Safetec zal dus altijd aangeven, vaak met een sticker, wanneer het arbeidsmiddel weer gekeurd moet worden.

De keuringslocatie overlegt Safetec te allen tijden met de klant. De voorkeur gaat wel uit naar keuren op locatie, zeker als het een grote hoeveelheid gereedschappen betreft.

Op al onze diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing.